Oogontsteking

Voorkomen is beter dan genezen

Wat moet je NIET doen bij een afgebroken kies

Deel artikel

Het hebben van een afgebroken kies kan erg pijnlijk zijn en een slechte invloed hebben op je algehele mondgezondheid. Het is belangrijk om te weten wat je wel en niet moet doen als je een afgebroken kies hebt. In deze blogpost zal ik de focus leggen op wat je NIET moet doen. Lees verder voor belangrijke tips en informatie.

Niet op de kies bijten

Als je een afgebroken kies hebt, is de eerste reactie vaak om erop te bijten om te zien hoe erg het werkelijk is. Dit is echter absoluut niet aan te raden. Bijten op een afgebroken kies kan de schade vergroten en kan resulteren in verdere breuk of scheuren. Het is belangrijk om deze neiging te weerstaan en zo snel mogelijk een tandarts te raadplegen.

Niet proberen de kies zelf te repareren

Er zijn veel doe-het-zelfmiddelen op de markt die beweren een afgebroken kies te kunnen repareren. Echter, het zelf repareren van een kies kan gevaarlijk zijn en kan leiden tot ernstigere complicaties. Het is belangrijk om alle ’thuisbehandelingen’ te vermijden en in plaats daarvan een professionele tandarts te raadplegen. Een tandarts zal de juiste behandeling kunnen bieden om de kies te repareren op een veilige en effectieve manier.

Niet uitstellen van een tandartsbezoek

Het hebben van een afgebroken kies kan erg vervelend zijn en zelfs leiden tot ernstige pijn. Het is belangrijk om een tandartsbezoek niet uit te stellen. Zelfs als je geen pijn voelt, kan een afgebroken kies gevoelig zijn voor infecties en verdere schade. Een bezoek aan de tandarts zal je helpen om het probleem aan te pakken voordat het erger wordt.

Niet tandenpoetsen met harde borstel

Als je een afgebroken kies hebt, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het poetsen van je tanden. Gebruik een zachte tandenborstel in plaats van een harde, om te voorkomen dat je de afgebroken kies verder beschadigt. Daarnaast is het ook belangrijk om voorzichtig te zijn bij het flossen rondom de afgebroken kies. Neem contact op met je tandarts voor advies over de beste mondverzorgingsroutine voor jouw specifieke situatie.

Tot slot, als je last hebt van een afgebroken kies, is het belangrijk om een aantal dingen te vermijden. Dit omvat het niet bijten op de kies, het niet zelf proberen te repareren, het niet uitstellen van een tandartsbezoek en het niet gebruiken van een harde tandenborstel. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je verdere schade en pijn voorkomen en je mondgezondheid behouden. Neem contact op met je tandarts voor professioneel advies en behandeling.

Gerelateerd nieuws

Andere bronnen

Linkpartners: PrimoLens weeklenzen (klikbaar) – Voor het grootste assortiment aan weeklenzen binnen Nederland ga je naar PrimoLens.nl! Oftalmologie | Lees meer informatie over ziektes die