Oogontsteking

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkom oogontsteking door stofvrij te werken

Deel artikel

Niks is vervelender dan een oogontsteking. Jeuk, pus en rode ogen zijn zeker geen pretje. Er zijn verschillende oorzaken die een oogontsteking kunnen veroorzaken. Lenzen verkeerd indoen of door een chemische reactie. Echter kun je ook geïrriteerde ogen krijgen door stofdeeltjes. Niks voor niks zijn er ook mensen die oogontsteking kunnen krijgen door katten, honden of paarden. Voor sommige geldt ook dat ze geïrriteerde ogen krijgen van bouwstof. Gelukkig zijn hier tegenwoordig al veel oplossingen voor. Benieuwd naar de oplossingen van stofvrij werken om oogontsteking te voorkomen? Lees deze blog dan gauw verder.

Bouwstoffen

Bij de sloop van een gebouw komt altijd bouwstof vrij. Dit kan leiden irritatie van slijmvliezen en luchtwegen. Helemaal tijdens droge dagen blijft de stof langer hangen. Veel bouwbedrijven maken daarom soms ook sommige onderdelen vochtig zodat de stof niet gaat stuiven. Mensen in de bouw die kunnen luchtwegklachten of benauwdheidsklachten krijgen. Zeker in combinatie met inspanning en hitte zijn dit gevaarlijke factoren. Nathouden van puin is dan ook zeer zeker essentieel. Gelukkig zijn er tegenwoordig al meerdere oplossingen om stof te minimaliseren. De kans op een oogontsteking wordt hierdoor gelukkig ook minder.

Stofvrij werken

Op internet zijn al veel producten die rondvliegend stof op de bouw verminderen. De online webshop Wallproducts met bouwproducten van A tot Z heeft ook een ruim aanbod producten om stofvrij te werken. Met stofvrij werken zorg je niet alleen voor een gezondere werkplek maar hoef je ook minder schoon te maken. Zo kunnen de bouwvakkers nog sneller aan de vrijdagmiddagborrel beginnen. Bouwstofzuigers of Starmix Bohrfixx waardoor je stofvrij kunt boren. Met het kwalitatieve goede merk Starmix verzekerd Wallproducts je met kwalitatief goede producten om je werkplek stofvrij te houden. Zorg voor een gezondere werkplek, maak de kans minder groot dat er oogontstekingen plaatsvinden en ga voor een stofvrije werkplek.

Gerelateerd nieuws

Andere bronnen

Linkpartners: PrimoLens weeklenzen (klikbaar) – Voor het grootste assortiment aan weeklenzen binnen Nederland ga je naar PrimoLens.nl! Oftalmologie | Lees meer informatie over ziektes die