Oogontsteking

Voorkomen is beter dan genezen

Oogschaduw aanbrengen met een oogontsteking

Deel artikel

Oogschaduw geeft altijd een extra touch aan je look. Het leuke aan oogschaduw is dat je meerdere kleuren met elkaar kan combineren en dat in kan blenden op je ooglid. Er zijn heel veel verschillende soorten oogschaduw, je hebt poeder oogschaduw maar ook crème oogschaduw. Het kan zijn dat jouw oog niet goed tegen poeder oogschaduw kan maar wel goed tegen crème oogschaduw. En wat nou als je oog gaat ontsteken kan je dan ook nog oogschaduw op?

Oogschaduw op een ontstoken oog

Oogschaduw aanbrengen kan je op veel verschillende manieren aanbrengen, je kunt ligt in de hoek van de ogen beginnen en zo donker doorwerken naar de buitenkant van je oog. Dit kan zorgen voor een mooi effect geven aan je ogen. Rondom oogschaduw zijn veel verschillende trends ieder jaar. Het ene jaar is het erg in om donkere looks te gebruiken terwijl het andere jaar het heel erg in is om felle kleurtjes te gebruiken.

Sommige mensen hebben erg gevoelige oogleden, met gevoelige oogleden wordt bedoeld dat de ogen erg gevoelig zijn en dus sneller geïrriteerd raken. Dit kan als gevolg hebben dat het oog gaat ontsteken. Een ontstoken oog is niet fijn en kan erg veel zeer doen, er wordt ook altijd afgeraden om make-up te dragen op het moment dat je een ontstoken oog hebt.

Er zijn veel verschillende vormen van een ontstoken oog, meestal wordt het oog wat dikker en doet het zeer met knipperen of erin wrijven. Door iedere dag dezelfde make-up te dragen komen er bacteriën in en dit kan zorgen dat je oog gaat ontsteken of als je al oog ontstoken is dat het nog erger kan worden. Doe dus altijd even rustig aan met make-up als je hem ontstoken oog hebt. Een paar dagen lichte make-up en misschien een of twee dagen geen oogschaduw en je zult zien dat je ogen zo weer hersteld zijn.

Gerelateerd nieuws

Andere bronnen

Linkpartners: PrimoLens weeklenzen (klikbaar) – Voor het grootste assortiment aan weeklenzen binnen Nederland ga je naar PrimoLens.nl! Oftalmologie | Lees meer informatie over ziektes die