Oogontsteking

Voorkomen is beter dan genezen

Hoe de juiste verloskundige uitzoeken?

Deel artikel

Als je zwanger bent, kun je zelf kiezen voor een verloskundige. Net als dat je bijvoorbeeld zelf voor een bepaalde huisarts kiest, is het mogelijk om een specifieke verloskundigenpraktijk uit te zoeken. Deze verloskundige begeleid je gedurende je zwangerschap en bevalling als deze zonder problemen verloopt. Maar hoe kies je nou voor een verloskundige? Ga je voor een praktijk bij jou in de buurt of zijn er nog meer criteria om in overweging te nemen?

Verloskundigen Amsterdam: veel keuze

Zeker in grote steden is er veel keuze. Kies voor verloskundigen Amsterdam op basis van je gevoel. Door andere vrouwen naar hun ervaringen te vragen, krijg je een duidelijk beeld van de verschillende verloskundigenpraktijken. Ook kun je online recensies lezen. Het is het beste om even langs te gaan bij een praktijk die jouw aandacht heeft getrokken. Zo zie je met je eigen ogen wie er werken en kun je de sfeer ervaren. Op de website van de praktijk kun je veel informatie vinden over de verloskundigen en eventuele thema’s waar ze extra aandacht aan besteden. Zo zijn er praktijken die bijvoorbeeld een kinderwensspreekuur geven of verschillende trainingen tijdens je zwangerschap.

Eerstelijns verloskunde

Je gaat over het algemeen naar een eerstelijns verloskundige, gewoon bij jou in de buurt. Is uit een eerdere zwangerschap gebleken dat je direct zorg in het ziekenhuis nodig hebt? Dan word je tijdens je zwangerschap begeleid door de gynaecoloog. In sommige gevallen, zoals na een keizersnede, loop je eerst bij de verloskundige en word je vanaf de zesendertigste zwangerschapsweek begeleid door de gynaecoloog. De verloskundige kan in een praktijk of geboortecentrum werken of een eigen verloskundigenpraktijk hebben. Je krijgt begeleiding vóór, tijdens en na je zwangerschap. Tijdens deze bijzondere periode in je leven krijg je advies en ondersteuning. Je kunt met al je vragen terecht bij de verloskundige. Het is dan ook fijn als je een goede band met jouw verloskundige kunt opbouwen.

Meer informatie

Heb jij een verloskundige gevonden waar jij je goed bij voelt? Bel dan op voor een intake. Je eerste controle is doorgaans rond de 8 of 9 weken. Er worden vragen gesteld aan jou en je partner over gezondheid en werk. Je kunt je vragen stellen en krijgt adviezen. Met de doptone wordt naar het hartje van je kleintje geluisterd en in sommige gevallen is het al mogelijk om een echo te maken. Meer informatie over verloskunde vind je hier.

Gerelateerd nieuws

Andere bronnen

Linkpartners: PrimoLens weeklenzen (klikbaar) – Voor het grootste assortiment aan weeklenzen binnen Nederland ga je naar PrimoLens.nl! Oftalmologie | Lees meer informatie over ziektes die