Oogontsteking

Voorkomen is beter dan genezen

Een oogontsteking verhelpen

Deel artikel

Oogontsteking komt bij verschillende mensen in Nederland voor. Op onze website kan je meer leren over oogontstekingen en hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen. Daarnaast vertellen we je ook hoe je dergelijke ontstekingen kunt voorkomen. Bij oogontstekingen komen de volgende symptomen voor: rode ogen, waterige ogen, een onprettig gevoel in de ogen, opgezwollen ogen, overgevoeligheid van de ogen en/of een wazig zicht. De meeste van deze gevallen zijn van tijdelijke aard en niet erg heftig.

Wie in de toekomst oogontstekingen wilt voorkomen, doet er goed  aan om te letten op zijn of haar persoonlijke hygiëne. In dit blog delen wij praktische tips om er zelf voor te zorgen dat je in de toekomst kleine oogontstekingen voorkomt.

Vermijd het aanraken van uw ogen waar mogelijk, in het bijzonder bij huishoudelijke taken zoals het koken van vlees of bij het aanraken van GFT afval. Spoel direct uw ogen wanneer deze in aanraking zijn gekomen met twijfelachtige substanties of chemicaliën. Wacht hier niet mee Toch kan er in deze gevallen een risico zijn op gezichtsverlies. Het is vaak moeilijk in te schatten wanneer de situatie fataal kan worden en het ingrijpen noodzakelijk is.

Als wij de deskundigen moeten geloven is het resultaat van de meeste gevallen van een ontstoken oog een milde infectie of een bloostelling van de ogen aan bepaalde allergenen, zoals stof, smog of pollen. Deze gevallen zijn vaak goed en gemakkelijk verholpen door bijvoorbeeld oogdruppels. Naast oogdruppels is er nu ook cbd olie wat zeer goed voor je gezondheid blijkt te zijn.

Op de website oogonsteking.org worden al jou vragen beantwoord die je hebt over jou ogen. Zo zijn er verschillende onderwerpen onder verschillende kopjes te vinden op de website die jou naar jou specifieke vraag lijden. Omdat de website op die manier is ingedeeld kan je snel en goed een antwoord vinden op jou vraag. Verschillende vormen van oogontstekingen worden allemaal per vorm uitgelegd. Je kan zowel lezen hoe de ontsteking kan plaats vinden en hoe je zo’n ontsteking moet aanpakken als je hem eenmaal hebt.

Gerelateerd nieuws

Andere bronnen

Linkpartners: PrimoLens weeklenzen (klikbaar) – Voor het grootste assortiment aan weeklenzen binnen Nederland ga je naar PrimoLens.nl! Oftalmologie | Lees meer informatie over ziektes die