Oogontsteking

Voorkomen is beter dan genezen

De voordelen van contactlenzen

Deel artikel

Kies je voor een bril of contactlenzen? Dat is een vraag die iedereen met verminderd zicht bezighoud. Beide hebben ze natuurlijk hun voor en nadelen. Hier zetten we alle voordelen van contactlenzen op een rijtje. Je kunt lenzen kopen in een winkel of je kunt je lenzen online bestellen. Het meest visuele voordeel van lenzen is ironisch genoeg dat ze niet zichtbaar zijn. Een bril heeft natuurlijk veel invloed op je uiterlijk, en dit is niet iets waar iedereen op zit te wachten.  Een bril beïnvloed je uiterlijk sterk, en als je je natuurlijke uitstraling wilt behouden zijn lenzen dus de beste optie. Verder zitten contactlenzen zo dicht op je ook dat het vrijwel onmogelijk is voor iemand anders om te zien dat je lenzen in hebt. Een ander groot voordeel aan lenzen is dat het erg moeilijk is om ze kwijt te raken als je ze eenmaal in hebt. Een bril zet je nog wel eens af en kan je zomaar ergens laten liggen. Je contactlenzen neem je echter vrijwel nooit uit voor het einde van de dag, dit zorgt ervoor dat je ze bijna onmogelijk kwijt kunt raken.

Geen belemmeringen

Een ander groot voordeel van lenzen is dat ze je vrijwel niet zullen belemmeren in je dagelijks leven. Veel mensen vinden dit zelf een van de grootste voordelen van lenzen. Bij veel brillen wordt de periferie van je zicht niet verscherpt, of zelfs belemmerd door de montuur. Een ander nadeel van brillen waar je geen last van hebt als je ervoor kiest om lenzen te dragen is dat de brillenglazen aan de randen kunnen afbuigen, dit kan zorgen voor een vertekend beeld. Omdat lenzen direct op je oog rusten is je zicht met lenzen altijd scherp en accuraat. Dit onbelemmerde zicht is ook met sporten erg handig. Tijdens intensieve sporten wordt je door lenzen niet belemmerd, je zicht blijft ten alle tijden scherp. In tegenstelling tot het dragen van een bril, een bril beslaat namelijk snel bij inspanning. Met lenzen heb je hier dus geen last van.

Zonnebrillen en uitgaan

Als je ervoor kiest om een bril te kopen dwing je jezelf ertoe om er ook meteen een zonnebril bij te kopen. Bij contactlenzen is dit gelukkig niet het geval. Als het zonnig is buiten en je wilt een zonnebril dragen kun je deze simpelweg combineren met je lenzen. Ook ben je helemaal vrij in het soort zonnebril dat je draagt, het kan een dure merk bril zijn of een goedkope van de drogist. Je kunt je zonnebril op en afzetten wanneer je maar wilt. Een ander groot voordeel van het dragen van contactlenzen, met name voor jongeren, is dat je er gerust mee uit kunt gaan. Iedereen die wel eens in een club is geweest weet dat het er behoorlijk ruig aan toe kan gaan. Mensen die dicht langs je lopen, armen die door de lucht zwaaien en drankjes die rondvliegen, allemaal potentiële gevaren voor brildragers. Met lenzen heb je echter nergens last van.

Gerelateerd nieuws

Andere bronnen

Linkpartners: PrimoLens weeklenzen (klikbaar) – Voor het grootste assortiment aan weeklenzen binnen Nederland ga je naar PrimoLens.nl! Oftalmologie | Lees meer informatie over ziektes die