Oogontsteking

Voorkomen is beter dan genezen

De grootste ergernissen van brildragers

Deel artikel

Draag jij een bril? Dan zul je je wel herkennen in onderstaande situaties. Een bril is tegenwoordig niet meer alleen een hulpmiddel om goed te kunnen zien, het is een echte mode accessoire geworden. Het is een echt onderdeel van je outfit. Maar er zitten ook een aantal haken en ogen aan. In deze blog zetten we de grootste ergernissen van brildragers voor je op een rijtje!

  1. Weersomstandigheden

Een bril is om goed te kunnen zien, maar in de regen is dit allesbehalve het geval. Je brillenglazen staan tijdens een regenbui binnen no time vol met waterdruppels, waardoor je niks meer kunt zien. Maar ook een fietstochtje in een miezerbui kan al genoeg zijn om je zicht te belemmeren. En aangezien dit in Nederland vaak voorkomt, is dit bepaald geen pretje! In de koude wintermaanden beslaat jouw bril zodra je ergens binnenkomt. Binnen een seconde is je bril helemaal beslagen waardoor je niets meer ziet. Gelukkig is dit met even poetsen zo weer opgelost!

  1. Warme dranken

Hetzelfde geldt voor warme dranken. Ben je van plan om lekker op de bank te kruipen met een hete kop thee? Hou er dan maar rekening mee dat je brillenglazen bij elke slok weer beslaan.

  1. Foto’s

Ook op foto’s is je bril niet je allerbeste vriend. Vooral op zonnige dagen kan het licht zodanig weerkaatsen dat je ogen amper nog zichtbaar zijn. Heel vervelend! Om dit te voorkomen kun je kiezen voor ontspiegelde glazen.

  1. Zonnebrillen

Er zijn tegenwoordig een heleboel mooie, hippe zonnebrillen verkrijgbaar. Helaas is het als brildrager niet zo makkelijk om een prachtige collectie aan zonnebrillen op te bouwen. Een zonnebril moet namelijk op sterkte worden gemaakt, dus hiervoor zul je toch echt naar de opticien moeten. Zo zijn je ogen in ieder geval wel goed beschermd!

  1. 3D-films in de bioscoop

3D-films in de bioscoop kunnen geweldig zijn, maar voor brildragers is dit iets minder leuk. Het is namelijk geen pretje om de hele film met twee brillen op je neus te zitten!

  1. Powernaps, lezen of films kijken in bed

Vind je het heerlijk om even een powernap te doen, een boek te lezen in bed of een goede film op te zetten? Met een bril zijn het aantal houdingen waarin je lekker kunt liggen zeer beperkt. Op je zij liggen is totaal niet comfortabel omdat je bril bijna van je neus af wordt geduwd.

  1. Vieze glazen

Ook vieze glazen zijn een grote ergernis van brildragers. Door vette vingers zie jij de hele wereld niet meer scherp. En dan zit je ook nog met het feit dat iedereen altijd vraagt of ze even je bril op mogen zetten. Dat zorgt gegarandeerd ook voor vieze vingers!

  1. Sporten

Een rondje hardlopen met een bril is niet zo makkelijk als het lijkt. Het zweet druipt waarschijnlijk al snel van je neusbrug en dat geeft helemaal geen fijn gevoel! Ook balsporten kunnen gevaarlijk zijn omdat er een bal in je gezicht kan komen.

  1. Koptelefoons

Koptelefoons zijn vreselijk voor brildragers, omdat de pootjes aan de achterkant van je oren drukken. Lekker muziek luisteren door een koptelefoon zit er dus ook niet in!

  1. Uiterlijk

Tot slot vinden veel mensen zichzelf gewoon veel mooier zonder bril. Het zit niet alleen lekkerder, ze voelen zich ook veel zekerder. Hoewel dit vaak nergens voor nodig is, is het toch fijn om je zelfverzekerd te voelen!

Intralase LASIK ooglaseren

Herken jij je in alle ergernissen die hierboven zijn opgenoemd? Dan kan het een idee zijn om te kiezen voor een ooglaserbehandeling. Hoewel niet iedereen hiervoor in aanmerking komt, kan het wel een heel bevrijdend gevoel zijn om brilonafhankelijk te worden. Hoe een ooglaserbehandeling precies in zijn werk gaat, hangt een beetje af van de soort behandeling. Zo worden er bij de TransPRK ooglaserbehandeling twee laagjes van het hoornvlies verdampt, waarna vervolgens de vorm van het hoornvlies wordt aangepast. Bij de Intralase LASIK behandeling wordt er een laagje omgeklapt wat na de juiste aanpassing weer wordt teruggelegd. Om te kijken of een ooglaserbehandeling iets voor jou is, kun je je hier eens goed in verdiepen en een afspraak maken bij een specialist. Kies altijd voor een gekwalificeerde praktijk!

Gerelateerd nieuws

Andere bronnen

Linkpartners: PrimoLens weeklenzen (klikbaar) – Voor het grootste assortiment aan weeklenzen binnen Nederland ga je naar PrimoLens.nl! Oftalmologie | Lees meer informatie over ziektes die