Oogontsteking

Voorkomen is beter dan genezen

Chakra’s; innerlijke ogen van het lichaam

Deel artikel

Wat zijn chakra’s?

Chakra’s zijn knooppunten in het lichaam waar energie elkaar doorkruist. Vertaald uit het Sanskriet betekent het letterlijk ‘wiel’. Deze wielen draaien energie door het lichaam. De energiestroming zorgt dat het ‘wiel’ blijft draaien en andersom. Als het wiel vastloopt, is er een kink in de kabel. De energie blokkeert en de doorstroom naar de andere chakra’s in het lichaam wordt geblokkeerd. Deze blokkade is te verhelpen door middel van meditatie, yoga of een bezoek aan een specialist.

Een goede doorstroom van energie door de knooppunten zorgt ervoor dat iedere chakra’s in haar kracht staat. Wanneer alle chakra’s goed met elkaar verbonden zijn is er een balans in het lichaam. Je voelt je sterk en bent minder vatbaar voor invloeden van buiten. Daarnaast kun je de eigen energie goed inzetten en beschermen. Wat op lang termijn het beste recept is voor gezond oud worden.

Welke krachten hebben welke chakra’s?

In het lichaam tellen we zeven energetische chakra’s met ieder hun eigen krachten en kwaliteiten. Samen zijn ze verbonden door de energiebanen in ons lichaam. Als alle chakra’s in balans zijn, zijn de krachten die elke individuele chakra heeft, optimaal te benutten.

1. Maludhara; geplaatst bij het stuitje. Een chakra om je te gronden en met beide benen in het hier en nu te plaatsen.

2. Swadhistana; net onder de navel. De kracht van het uiten van emoties, het hebben van relaties en creativiteit.

3. Manipura; rondom je navel zit dit knooppunt. Een chakra vol wilskracht, zelfwaardering en controle.

4. Anahata; bevindt zich bij de hartstreek. Liefde, geborgenheid en vertrouwen staan hier centraal.

5. Vishuddhi; te vinden in de keel. Met een reinigende werking als kwaliteit.

6. Ajna; tussen de wenkbrauwen. De bekendste chakra’s, het derde oog met als kracht het bewustzijn.

7. Sahasrara; de kruinchackra. De verbindende factor, staat voor eenheid.

Chakra healing is het in het balans brengen van deze chakra’s en zorgt ervoor dat lichaam en geest in balans zijn met elkaar.

Gerelateerd nieuws

Andere bronnen

Linkpartners: PrimoLens weeklenzen (klikbaar) – Voor het grootste assortiment aan weeklenzen binnen Nederland ga je naar PrimoLens.nl! Oftalmologie | Lees meer informatie over ziektes die