Oogontsteking

Voorkomen is beter dan genezen

Ben ik ziek of verslaafd?

Deel artikel

Ben je ziek of verslaafd? Hier is wat het werkelijk betekent.  Een van de meest verwarrende aspecten van alcoholverslaving is wat verslaving is. De eerste vraag die je jezelf moet stellen, is of je je ergens verslaafd aan voelt. Als het antwoord ja is, dan ben je zeker ergens aan verslaafd.

Wat is verslaving?

Een manier om het te definiëren is door de term ‘afhankelijkheid van middelen’ te gebruiken. Het is een toestand waarin je lichaam zo afhankelijk is geworden van de stof in kwestie dat het niet meer zonder kan. Als je ergens aan verslaafd raakt, of het nu gaat om alcohol, roken, drugs of gokken, ben je van ‘niet verslaafd’ geraakt naar verslaafd. In dit geval wordt het beschouwd als een chronische staat van niet-welzijn.

Zijn er symptomen van verslaving?

Als je in de categorie verslaafd bent geraakt aan iets, zul je merken dat je tolerantieniveaus voor de stof beginnen te stijgen. Dit is een geweldige manier om te meten hoe verslaafd je bent aan het medicijn of de stof. Je kunt ook last krijgen van ontwenningsverschijnselen wanneer jouw tolerantieniveau voor de stof stijgt. Symptomen waaraan een persoon aan verslavingen lijdt, zijn onder meer, maar niet uitsluitend, ontwenningsverschijnselen, lichamelijke en / of psychische onbedwingbare trek en slaapproblemen. Elk van deze symptomen kan zeer ernstig zijn en het dagelijks leven beïnvloeden. Deze symptomen zijn een direct gevolg van het feit dat het individu fysiek en / of psychologisch verslaafd raakt aan de stof.

Wat is verslaving?

Om iets duidelijker te zijn, moet je het verschil weten tussen verslaving en ziekte. Verslaving betekent dat het individu afhankelijk is van de stof. Wat betekent dat? Als een persoon verslavingsproblemen heeft, kunnen ze niet functioneren zonder de stof waaraan ze verslaafd zijn. Dit kan veel dingen veroorzaken, waaronder dakloosheid, echtscheiding en verlies van familieleden. Verslaving is een ziekte. Dus als je verslaafd bent aan roken, is het geen ziekte. Het is slechts één symptoom van andere ziekten die in het lichaam van het individu voorkomen. Als je stopt met roken en je hebt drang, is de kans groot dat er een onderliggend gezondheidsprobleem is dat je hebt. Mensen zijn om een ​​aantal redenen verslaafd aan roken. Als iemand tijdens het werk rookt, zal hij niet productief zijn in zijn werk. Maar ze hebben nog steeds geen verslaving. Ze weten gewoon niet dat ze verslaafd zijn aan het roken.

 

Zo werkt verslaving.

Iemand rookt en je denkt dat ze het niet doen, maar als ze opstaan ​​en weglopen en iets anders gaan doen, roken ze eigenlijk. Pas als ze opstaan, kom je erachter dat ze dat niet zijn en uiteindelijk staan ​​ze op en lopen ze de deur uit. Een ander ding om te onthouden over verslaving is dat er niet één bepaalde stof is die het veroorzaakt. Als je niet rookt, denk dan niet dat het alleen is omdat je denkt dat het zo is. Als je merkt dat je te veel tijd aan het televisiekijken besteedt, is dat niet omdat je televisie wilt kijken.Verslaving gebeurt bij elke persoon die iets gebruikt. Zoek degenen die rondhangen en probeer ze eens.

Gerelateerd nieuws

Andere bronnen

Linkpartners: PrimoLens weeklenzen (klikbaar) – Voor het grootste assortiment aan weeklenzen binnen Nederland ga je naar PrimoLens.nl! Oftalmologie | Lees meer informatie over ziektes die