Oogontsteking

Voorkomen is beter dan genezen

Acupunctuur en oogproblemen

Deel artikel

Als je vaak en veel last hebt van oogproblemen dan is het slim om na te denken over wat acupunctuur voor je kan betekenen. Zeker omdat je met acupunctuur kijkt naar jou als geheel. Dit gaat verder dan alleen je klachten en symptomen. Deze alternatieve geneeswijze kan veel voor je betekenen.

Het vinden van een acupuncturist die het beste aan jouw behoeften voldoet is de eerste stap. Als je jouw acupuncturist aardig vindt en vertrouwt, zal jouw ervaring met acupunctuur positiever en heilzamer zijn.

Onderzoek de opleiding en ervaring van de acupuncturist met diverse oogklachten en problemen. Hoe beter je de therapeut kent, hoe meer je in staat zult zijn te ontspannen tijdens jouw acupunctuur sessie en te genieten van de voordelen.

Hoe kies je een acupuncturist?

Acupunctuur als alternatieve geneeswijze is een eeuwenoude praktijk, van China tot het Verre Oosten. Archeologen hebben stenen acupunctuurnaalden gevonden die dateren van 3000 voor Christus.

Het werk van een goede acupuncturist begint met het stellen van de juiste vragen, en het evalueren van jouw antwoorden om je correct te behandelen.

Op het moment van de keuze moet je voorrang geven aan de empathie en het vertrouwen van degene die je zal behandelen, zij zijn het die zullen garanderen dat er naar jouw behoeften zal worden geluisterd.

Vraag naar de behandeling stijlen

Acupunctuur omvat verschillende stijlen. Koreaanse acupunctuur, bijvoorbeeld, maakt hoofdzakelijk gebruik van handpunten, terwijl Japanse acupunctuur gebruik maakt van fijne naalden die op strategische punten worden ingebracht.

Voor doeltreffende resultaten van acupunctuur is het van essentieel belang dat de professional is opgeleid. Dring daarom aan op het inwinnen van informatie die deze zekerheid kan geven.

Kijk ook goed naar de tarieven van de sessies. Want elke acupuncturist hanteert een ander tarief, mede door ervaring. Verder is het ook goed om na te gaan of je vanuit je aanvullende zorgverzekering in aanmerking kan komen voor een vergoeding van de behandeling. Maar dit dien je zelf na te vragen bij de betreffende verzekeraar. Maar laat de prijs niet doorslaggevend zijn als je ook naar een goede acupuncturist kunt gaan met veel ervaring als het gaat om je specifieke klacht.

Gerelateerd nieuws

Andere bronnen

Linkpartners: PrimoLens weeklenzen (klikbaar) – Voor het grootste assortiment aan weeklenzen binnen Nederland ga je naar PrimoLens.nl! Oftalmologie | Lees meer informatie over ziektes die